Raportează comentariu

Am ''vazut'' in Pusa inca o femeie care ofera altora totul si nu isi pastreaza siesi nimic. Entuziasmul, optimismul, ambitia de la inceput, pentru care isi sacrifica chiar si copiii, se stinge incet pe masura ce trec anii. Totusi, Pusa trece prin viata cu demnitate si maiestuozitate, facand cinste stramosilor de vita nobila din care se trage
Celelalte portrete releva mai mult sau mai putin brize de căldură umană, dar ele toate sprijina intru înţelegerea mai complexă a personajului principal. In rest, descoperim in lectura cartii si cazuri frumoase de omenie, cazuri de eroism, ganduri de intelepciune, dar si cazuri de tragedie groteasca si inutila.
Pentru orice pasionat de istorie, dar si de literatura, privirea aruncată de Mihai Maxim asupra Romaniei aflate in razboi este o lectură antrenantă si interesanta. Deși este vorba de un volum scurt, este genul acela de carte care are rolul de a deschide apetitul (și ochii uneori) asupra unui mod nou de a privi trecutul și asupra unor evenimente care au fost judecate în general într-un singur mod – sub deviza clasică – învingătorii scriu istoria. Cartea este una dintre lecturile pe care le recomand, într-o forma mai ușor digerabilă și care nu necesită investiții de timp enorm.